Yangın Merdiveni Kapısı Aptallar için

Wiki Article

Yangın kapıları periyodik olarak denetçi edilmeli ve bakımları mazbut olarak konstrüksiyonlmalıdır. Kapının onat çkırmızıışmasını elde etmek için menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları gibi üstelikşenlerin durumu arama edilmeli ve gerekirse bakım gestaltlmalıdır.

Yangın kapılarına gözenek uygulanabilmektedir. Stoktaki pencere ebatları 500x500 mm ve 300x400 mm'dir.

Özellikle yeni imar kanunuyla yan yana sıfır binalardan kalan denetimler sonucu yangın çıkışı, yangın bapsı ve yangın merdiveni kabil kriterler de çok sıkı denetim şeşnda tutulmaktadır.

Bu sayede insanların emniyetli bir şekilde binayı vazgeçme etmesine yahut yangınla mücadele ekiplerinin çkızılışmasına olanak katkısızlar. Yangın kapıları ekseriya otomatik olarak kapanan ve ürkü amerikan barı gibi ivedi durumlarda kolayca açılabilen özelliklere sahiptir. Böylecene yangın esnasında insanların hızlı bir şekilde birçokmasına yardımcı olurlar.

Isıya dayanıklı olması ve yamanı sızdırmaması yangın kapılarının özel üretimli baplar olmasından dolayıdır. İmalat diğer kapı imalatları kadar değildir. Dikkat edilmesi gereken noktalar vardır.

Standart bir acil çıkış kapısı ekseriyetle 2000 TL ile 4000 TL ortada değişen bir fiyata sahip olmaktadır. Fakat, kapının yangına dayanıklılığı, malzeme kalitesi, boyutu ve öbür özellikleri kabilinden faktörler yükselmekı etkisinde bırakır.

Kadeh yangın kapıları: Bu tip yangın bapları, içki malzemesinden mamultır ve ekseriya modern binalarda kullanılır.

Bu noktada özellikle bile yapı sahiplerinin olağandan kovuşturulma etmesi gereken yangın yönetmeliği mevzusundaki kriterler binalarda uygulanmalı, muktezi düzenlemelerin mimarilması gerekmelidir. Karşıt taktirde yangınlar çok bir tomar insanoğlunun can ve varlık yitirilmesine da kez harisabilir.

Yangın bapsı fiyatları konusunda önemli bir sınır da, kaliteli bir yangın kapısının daha ali bir fiyatla satın alınmasının uzun vadede henüz ekonomik olabileceğidir. Çünkü birinci sınıf bir yangın kapısı, yangın sırasında elan uzun müddet dayanır ve daha az tamirat gerektirir.

Yangın kapıları; son aşama emniyetli ortamlarda test edilip onaylandıktan sonra dirim alanlarında kendisine arazi bulur. Reel bir yangın şartlarını oluşturan akredite laboratuvarlarda sınav edildikten sonra kaliteli bulunmuş olduğu takdirde sertifikalandırılır. Test esnasında bapnın göstermiş başüstüneğu performansa bakılarak testi fail yerleşmişş tarafından kapıya özel bir yangın derecesi sertifikası verilir.

Yangın Bapları tercihe gereğince; 60, 90 ve 120 dakika yangın dayanımı seçenekleriyle yapım edilebilir. Yangın Kapısı Üretim aşamasında kullanılan taş yünü nicelikı ve kalitesi, yangın kapısının en taban kalite ve katkısızlamlık standartlarından biridir.

Kapı kanadı içinde yalıtım malzemesi olmayabilir veya elan enikonu malzeme kullanılabilir. Yeniden bu tip kapıda bir ölçünlü olmadığı için sac lakırtıınlığı 1.0 mm yahut elan nüktedan kullanılabilir. Bu şekilde bir standarda uymadan meydana getirilen, yani belgesiz bir yangın kapısını gayrı ifadeyle ucun yangın kapısı 3000 TL den başlayan fiyatlara seçmek mümkündür. Müstacel çıkış kapısı olarak da adlandırılan bu kapılar ehven yangın kapısı olarak da nitelendirilir.

Bu yüzden yangın merdiveni imalatında yanmaz ve dayanıklı gereç kullanılması önemli olmaktadır.

Başarım çerezleri: Bu çerezler, ziyaretçilerin çoğunlukla hangi sayfaları ziyaret etmiş olduğu ve genel ağ sayfalarından yanılgı mesajları düzenıp almadığı üzere görüşmeçilerin internet sitesini kesinlikle kullandığı ile ait veri toplar.

Report this wiki page